Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за фебруар 3, 2013

Dajem svoje kraljevstvo za jedan Milkicin kolač- FBI i ja

FBI rukavice ovog puta kod Milkice u gostima. Milkicin blog Mimi's Kingdom  pratim skoro od samog početka . Njen blog je za  mene pojam zdrave hrane i njegova primena  u moderno vreme, a da pritom bude izuzetno ukusna. Iako nisam vegetarijanac , postoje periodi kad se posvetim vege hrani . Organizam ne zahteva uvek mesnatu i kaloričnu hranu i potrebna je neka vrsta predaha i regeneracije - a to možete postići samo zelenišem.  Ako ste vegetarijanac, Milkicin blog je pravo mesto za vas. Jela su brižljivo kombinovana sa začinima , biljčicama i blago nadahnuta mediteranom i makrobiotikom. Milkica je član Mezze tima i u saradnji sa ostalim blogerima svaki mesec uredjuju i izdaju novo izdanje Mezze online magazina u kome možete naći i recepte iz prošlosti , kao i razne specijalitete svetske kuhinje , kao i preporuku gde izaći i šta kupiti.  Iako ima dosta obaveza , uvek isproba i recepte drugih blogera  i učestvuje u medjunarodnim izazovima . Pogadjate već šta sam spremila iz

Oslić u mantilu, goli grašak i sitna boranija

veoma zahvalno jelo koje je gotovo za 35 minuta. Naravno, sve je stvar organizacije . I prednosti frigo kutka dolazi do punog izražaja . Sastojci :  1350 gr. graška 1 beli krompir 2 kašike soja sosa 1 češanj belog luka 2 kašike belog balzamikovog sirćeta 2 limuna so  pola kašičice šećera 450 gr. zelene boranije 1 kg fileta oslića 100 gr. mlevenog badema 100 gr. prezli 275 ml maslinovog ulja   Priprema :  Odmrznuti preko noći oslića i grašak. Poredjati filete oslića u pleh . Pomešati mleveni badem , prezle i 150 ml maslinovog ulja i time premazati filete oslića.  Posoliti ,  pobiberiti i poprskati sa par kapi maslinovog ulja i peći 30 minuta na 200 stepeni .Pečeno poprskati sa sokom od 1,5 limuna. Staviti grašak da se kuva zajedno sa krompirom ( u tri litre vode sa 1 kašikom soli ) .Kad je skuvano izvaditi krompir i ostaviti ga sa strane . Grašak sa mixerstapom usitniti dok ne postane pire i dodati po želji muskatnog oraščića. Boraniju obar