Sastojci : 600 gr. brašna tip 500 100 gr. startera ili domaćeg kiselog testa 2 kašike šećera pola kašičice soli 10 gr. svežeg kvasca 300 ml mlake vode 50 ml ulja 2 jaja + 18 kašika džema po želji 6 kašika ruma Priprema : Prosejati brašno, posoliti i dodati starter . Rastopiti kvasac u vodi sa šećerom i sipati u brašno. Dodati ulje i jaja i zamesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu , prekriven vlažnom krpom , da udvostruči svoj volumen i potom ga viljuškom promešati . Pustiti testo još jednom da se diže. Džem istopiti na vatri sa rumom i ohladiti . Razmesiti na brašnjavoj podlozi i podeliti na 6 jufki. Razviti tanko svaku jufku i namazati sa tri kašike džema. Uviti i raseći uzduž na pola . Uzeti 3 kaiša i plesti pletenicu . Peći po dve pletenice u pek papirom obloženom plehu dimenzija 25 x 40 cm na 175 stepeni 35 minuta. Pečene premazati margarinom ili putrom i kad s...
kuvati je lako - samo treba znati kako