Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за јул 1, 2012

Krompir salata sa pečenom piletinom

lako, lagano  jelo  koja ne zahteva previše vremena u kuhinji, jedino eto seckanje... mada to može odraditi i secko. Sastojci za salatu : 1kg krompira 600 gr. iseckanih kiselih krastavaca 200 gr. šeri paradajza 200 gr. iseckane mesnate slanine 1 iseckani crni  luk 1 šolja  vode 1 kašičica začina 6 kuvanih , iseckanih jaja 5 kašika belog balzamikovog sirćeta ( može i obično vinsko ) 4 kašike maslinovog ulja bibera po želji Za piletinu : 4 cela pileta težine 1200 gr. 300 gr. obične soli Priprema : Oprati meso i proveriti unutrašnjost , da nema zaostalih iznutrica . Istrljati sa solju spolja i iznutra . Preostalu so posuti po plehu i poredjati piletinu po njoj . Peći uz stalno okretanje oko sat i po ili dva sata na 175 stepeni na donjoj šini.dok ne porumene  ( zavisi od štednjaka ) . Smisao ovakvog pečenja je : meso ostaje sočno , čak i belo meso , nepotrebna masnoća se iscedi iz pileta  i možda je previše smelo reći......

Mrvičava pita sa višnjama i jabukama iliti Streuselkuchen

Streuselkuchen obožavam u svim varijacijama . Gornji prhki sloj od putera i brašna topi se u ustima , a u kombinaciji sa voćem po vašoj želji predstavlja laku slatku pitu koju ćete svi obožavati. Sastojci : 300 gr. brašna tip 405 ( ili 400 ) 125 ml mlake vode 100 ml ulja 4 kašike šećera 7 gr. suvog kvasca ili 40 gr. svežeg  za premazati :  100 gr. marmelade od kajsije  200 gr. očišćenih višnji 2 jabuke isečene na ploške 100 gr. iseckanih oraha za mrvice : 250 gr. putera 100 gr. šećera 300 gr. brašna tip 405 ( ili 400 ) 1 prašak za pecivo ukus šafrana ( može i običan ) sok i kora jedne pomorandže Priprema : Prosejati brašno i napraviti udubljenje . Rastopiti kvasac u mlakoj vodi i sipati u brašno.Dodati ulje i šećer i mesiti testo dok se ne odvoji od ruke . Prekriti posudu vlažnom krpom i ostaviti na toplom mestu da se testo diže oko sat vremena .  Potom razmesiti testo na brašnjavoj podlozi i rastanjiti oklagijom p...