lako, lagano jelo koja ne zahteva previše vremena u kuhinji, jedino eto seckanje... mada to može odraditi i secko. Sastojci za salatu : 1kg krompira 600 gr. iseckanih kiselih krastavaca 200 gr. šeri paradajza 200 gr. iseckane mesnate slanine 1 iseckani crni luk 1 šolja vode 1 kašičica začina 6 kuvanih , iseckanih jaja 5 kašika belog balzamikovog sirćeta ( može i obično vinsko ) 4 kašike maslinovog ulja bibera po želji Za piletinu : 4 cela pileta težine 1200 gr. 300 gr. obične soli Priprema : Oprati meso i proveriti unutrašnjost , da nema zaostalih iznutrica . Istrljati sa solju spolja i iznutra . Preostalu so posuti po plehu i poredjati piletinu po njoj . Peći uz stalno okretanje oko sat i po ili dva sata na 175 stepeni na donjoj šini.dok ne porumene ( zavisi od štednjaka ) . Smisao ovakvog pečenja je : meso ostaje sočno , čak i belo meso , nepotrebna masnoća se iscedi iz pileta i možda je previše smelo reći......
kuvati je lako - samo treba znati kako