jedan u nizu od hesenskih specijaliteta . Sastojci : 250 gr. rendanog belog krompira 250 gr. mlevenog mesa ( po želji - ja sam koristila teleće) 250 ml jogurta 2 veće rendane jabuke ( green smith po mogućstvu ) 1 ravna kašika začina 100 gr. mesnate slanine 100 gr. crnog luka 100 gr. rendane goude ( ili tvrdog sira po želji ) Priprema : Propržiti iseckanu slaninu , dok ne pusti mast .Potom dodati seckani crni luk i mleveno meso ; začiniti začinom i pobiberiti i pržiti dalje otprilike 5 minuta . Skloniti sa vatre i ohladiti . Smesu pomešati sa jogurtom , krompirom , sirom i jabukama . Sipati u pleh prečnika 30 cm . Peći na 200 stepeni 55 minuta . Ako želite da isečete na parčad , sačekati pola sata da se malo prohladi. Na slici sa salatom od kelerabe i mrkve. Rezime : jabuke mu daju laku osvežavajuću notu . Količina začina zavisi od slanosti slanine , tako da probate prvo slaninu i sami ocenite koliko ćete posoliti .
kuvati je lako - samo treba znati kako