Patin 15 , tema Vladičin hleb . Zaokružila sam mere suvog voća i badema. Višak ne može da škodi. Sastojci : 150 gr. putra ili margarina 150 gr. šećera 1 kesica vanil šećera 5 jaja sobne temperature 190 gr. brašna tip 400 oštro 1 kašičica praška za pecivo sok jednog limuna 50 gr. suvog grožđa 50 gr. seckanih badema 50 gr. suvih , seckanih kajsija + 50 gr. listića badema Priprema : Umutiti penasto puter ili margarin sa šećerom i vanil šećerom . Dodavati jedno po jedno žumance uz stalno mućenje i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo i limunov sok. Ovu smesu lagano sjediniti sa umućenim belancima. Na kraju dodati seckani badem , suvo groždje i suve kajsije. Podmazati kalup za srneća ledja dimanzija 10 x 37 i po sredini posuti listiće badema. Sipati smesu u podmazan kalup i peći 45 minuta na 175 stepeni uz pokrivanje alu folijom po potrebi. Ostaviti da se ohladi pola sata u kalupu i potom ga istresti . Posuti še...
kuvati je lako - samo treba znati kako