Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за април 12, 2015

Patin 15 : Vladičin hleb

Patin 15 , tema Vladičin hleb . Zaokružila sam mere suvog voća i badema. Višak ne može da škodi. Sastojci : 150 gr. putra ili margarina 150 gr. šećera 1 kesica vanil šećera 5 jaja sobne temperature 190 gr. brašna tip 400 oštro  1 kašičica praška za pecivo sok jednog limuna 50 gr. suvog grožđa 50 gr. seckanih badema 50 gr. suvih , seckanih kajsija + 50 gr. listića badema  Priprema : Umutiti penasto puter ili margarin sa šećerom i vanil šećerom . Dodavati jedno po jedno žumance uz stalno mućenje i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo i limunov sok. Ovu smesu lagano sjediniti  sa umućenim belancima. Na kraju dodati seckani badem , suvo groždje i suve kajsije. Podmazati kalup za srneća ledja dimanzija 10 x 37 i po sredini posuti listiće badema. Sipati smesu u podmazan kalup i peći 45 minuta na 175 stepeni uz pokrivanje alu folijom po potrebi. Ostaviti da se ohladi pola sata u kalupu i potom ga istresti .  Posuti šećerom u prahu i pos

Oreo čizkejk sa višnjama

Pravljeno za decu u Sremskoj Kamenici , " Domaćica meseca " - mesec april , tema slatki kolači sa sirom. Sastojci za koru : 250 gr. putra ili margarina 125 gr. brašna 65 gr. šećera 1 kašičicu praška za pecivo 1 jaje Fil ; 700 gr. neutralnog sirnog namaza 200 gr. kisele pavlake 150 gr. šećera 60 gr. praška za puding ukus slatke pavlake 4 jaja 180 gr. Oreo keks double cream 2 vanil šećera burbon Fil od višanja : 300 gr. višanja 4 kašike šećera 1 prašak za puding ukus vanila čokoladna glazura ; 200 gr. bele čokolade 8 kašika šećera 4 kašike vode 50 gr. margarina ili putra ukrašavanje; 50 ml slatke pavlake 75 gr kandiranih višanja Priprema : Zamesiti od sastojaka za koru glatko testo i razvući tanko . Staviti u pek papirom obložen pleh prečnika 32 cm ili četvrtani 25 x 40 . Ako želite viši čizkejk , pleh prečnika 28 cm . Koristite četvrtani ram ili prsten za tortu ako nemate kalup odgovarajućih dimenzija . Samo obložite pek papirom. Stavite p