sezona je... Sastojci : 300 gr. margarina ili putera 250 gr. šećera 4 jaja 300 gr. brašna 2 kesice vanil pudinga 1 prašak za pecivo sok i kora jednog limuna za mrvice : 300 gr. brašna 150 gr. šećera 100 gr. mlevenog , pečenog , oljuštenog lešnika 200 gr. butera + 400 do 600 gr. šljiva Priprema : Penasto umutiti margarin sa šećerom , dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i prašak za puding. Promešati . Potom dodati jaja , jedno po jedno uz mućenje i limunov sok. Testo sipati u pek papirom obložen pleh prečnika 32 cm ( može i 36 ko voli tanje ) . Poredjati polovine šljiva ili četvrtine po testu . Ako su zelenije možete staviti i više, jer ne puštaju sok. Mrvice : Umesiti testo od datih sastojaka i izmrviti po testu . Peći na 200 stepeni 45 minuta , pa potom smanjiti na 175 minuta i peći još 10 minuta . Isključiti i ostaviti još 5 minuta u rerni. Posle 15 minute pečenja pokriti alu folijom , otkriti u 45 minuti. Mrvice lako gore, a kad izgore ...
kuvati je lako - samo treba znati kako