Постови

Приказују се постови за септембар 9, 2012

Mrvičava šljivopita

Слика
sezona je... Sastojci : 300 gr. margarina ili putera 250 gr. šećera 4 jaja 300 gr. brašna 2 kesice vanil pudinga 1 prašak za pecivo sok i kora jednog limuna za mrvice : 300 gr. brašna 150 gr. šećera 100 gr. mlevenog , pečenog , oljuštenog  lešnika 200 gr. butera + 400 do 600 gr. šljiva Priprema : Penasto umutiti margarin sa šećerom , dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i prašak za puding. Promešati . Potom dodati jaja , jedno po jedno uz mućenje i limunov sok. Testo sipati u pek papirom obložen pleh prečnika 32 cm ( može i 36 ko voli tanje ) .  Poredjati polovine šljiva ili četvrtine po testu . Ako su zelenije možete staviti i više, jer ne puštaju sok. Mrvice : Umesiti testo od datih sastojaka i izmrviti po testu . Peći na 200 stepeni 45 minuta , pa potom smanjiti na 175 minuta i peći još 10 minuta . Isključiti i ostaviti još 5 minuta u rerni. Posle 15 minute pečenja pokriti alu folijom , otkriti u 45 minuti. Mrvice lako gore, a kad izgore imaju gor

Pileći karabatak - batak sa puter povrćem i krompir čipsom

Слика
duži naslov od same pripreme. Potrebno je : 1 kg pilećih karabataka i bataka 1 kašika senfa 1 kašika meda 2 kašike maslinovog ulja 2 čena belog luka kašika začina 250 gr. kelerabe isečene 250 gr. isečene mrkve 50 gr. putera pola kašičice šećera soli po ukusu 200 gr. krompira Priprema : Izmešati med, maslinovo ulje i izgnječeni beli luk i premazati ovom mešavinom pileće karabatake i batake .Ostaviti da marinira pola sata. Zagrejati ulje u tiganju. Svu piletinu posuti s malo začina i pržiti sa svih strana . Potom preliti preostalom marinadom i sa 50 ml vode ; poklopiti i na tihoj vatri krčkati oko 40 - tak minuta. Puter povrće : Kelerabu i mrkvu pošećeriti sa pola kašičice šećera  i   dinstati u 50 gr. putera i par kapi ulja oko 15 - tak minuta . Posoliti i pobiberiti po želji. Krompir iseći na ploške i pržiti u dubljem ulju. Ocediti na kuhinjskom papiru.