Ruski Zupfkuchen

zupfen je u prevodu iskidati , eventualno pocepati . Jedna u redu od kezekuhena, mog omiljenog kolača ili " torte " .  Ima dosta kezekuhena i zahvalna sam onome ko ih je izmislio :D tipična je za germanske zemlje , mada sam videla i neke američke verzije . Eh ... ovo je ruska ....

Sastojci za testo :
400 gr. brašna
50 gr. kakaoa
200 gr. margarina
100 gr. šećera
1 jaje

Fil od sira :
400 gr. neslanog sira
200 gr. kisele pavlake
100 gr. margarina
100 gr. šećera
4 jaja
1 vanil šećer
4 kašike gustina
1 prašak za puding ukus vanila

Priprema :
Izmešati sve sastojke za testo i umesiti . Podeliti na 4 dela . 2/4 testa tanko razviti i staviti u podmazan pleh prečnika 30 cm . Od treće četvrtine testa formirati zid visok 4 cm . Peći " slepo " 15 minuta na 200 stepeni . Slepo znači samo testo, bez ikakvog fila.

Jaja umutiti sa šećerom . Dodati preostale sastojke za fil , izmešati  i sipati na polupečeno testo . Vratiti u pećnicu, peći dalje na istoj temperaturi 30 minuta. Zatim isključiti i ostaviti 10 do 15 minuta da se "ohladi ". Karakteristika svih kezekuhena je da se " cepaju ". Da bi se to sprečilo, mora se usred pečenja isključiti rerna . Nakon toga razviti onu jednu trećinu testa koja je ostala , iscepkati i staviti na kolač i peći još 15 do 20 minuta na istoj temepraturi . Ostaviti da se ohladi. Servirati po želji.
Posted by Picasa

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Rafaelo plazma torta

Posne palačinke sa sojinim mlekom